Digitaal Onderzoeker Belastingdienst (WAJONG/ Doelgroepenregister) (verlopen)

Werk jij graag met data en wil jij een bijdrage leveren aan het tegengaan van witwassen? Heb je nu een Wajong uitkering, doelgroepenregistratie of val je onder de Indicatie Banenafspraak? Dan is deze baan als Digitaal Onderzoeker  bij de Belastingdienst in Utrecht misschien wat voor jou!

Wie zoeken we?

 • Iemand met een doelgroepindicatie (Wajong / doelgroepenregister / Indicatie banenafspraak);
 • Iemand die goed uit de voeten met databestanden en ICT;
 • iemand die affiniteit heeft met witwas/fraudetechnieken en opsporingspraktijken.

Misdaad mag niet lonen. Daarom gaan de FIOD en het Combiteam (politie/FIOD) intensiever zoeken naar nieuwe vormen van witwassen. Hiervoor zoeken wij een digitaal onderzoeker.

Als digitaal onderzoeker lever jij een bijdrage aan het in kaart brengen van subjecten en fenomenen op het gebied van witwassen. Hierbij speelt data een essentiële rol. Eveneens stel je relevante gegevens voor het onderzoek veilig zodat jijzelf of andere rechercheurs hiermee aan de slag kunnen. Aan jou de uitdaging om deze data op een vernieuwende en inzichtelijke wijze in te zetten en daarmee subjecten en fenomenen zichtbaar te maken. Hier mag je in groeien.

Wat ga je precies doen?

Als digitaal onderzoeker binnen het Combiteam en de regio Midden, genereer je waardevolle inzichten uit gestructureerde en ongestructureerde databronnen. Je zorgt voor inzicht in fenomenen, transacties en subjecten die van belang zijn om witwassen in kaart te brengen. De uitkomsten van jouw analyses kunnen leiden tot verschillende vervolgactiviteiten, zoals de start van een opsporingsonderzoek. Verder zoek je actief de samenwerking op met collega’s binnen de keten die zich met dit onderwerp bezighouden.

De werkzaamheden van de digitaal onderzoeker kunnen onder meer het volgende omvatten:

 • Zoeken naar en bijeenbrengen van relevante databronnen en het onderkennen van kansen en mogelijkheden voor de aanpak van witwassen in die databronnen;
 • Onderzoeken en ontwikkelen van mogelijkheden om meer uit bestaande data te halen.
 • Ondersteuning geven aan lopende onderzoeken door het veilig stellen van voor het onderzoek relevante data.
 • Het rapporteren en communiceren van bevindingen.
 • Snel en op een intelligente manier de “omgeving” van personen en/of ondernemingen inzichtelijk krijgen t.b.v. besluitvorming over vervolgstappen.

Waar ga je werken?

Het aanpakken van witwassen is een van de prioriteiten binnen de FIOD. Je gaat deel uit maken van het Combiteam in Utrecht en de regio Midden in zijn geheel ondersteunen. Je standplaats is Utrecht

Wat kunnen wij jou bieden?

 • Werken bij de Belastingdienst, betekent werken bij een werkgever die in de top-10 van de beste werkgevers van Nederland staat, volgens intermediair!
 • Goede begeleiding door een ervaren jobcoach;
 • Aandacht voor jouw specifieke talenten en begrip voor de dingen waar je minder in bent;
 • Reiskosten met OV worden volledig vergoed;

Enthousiast geworden? Solliciteer dan nu!

Heb je eerst nog vragen? Neem dan gerust contact op met Sammy Groen. Mijn telefoonnummer is: 030 3030643 en mijn emailadres is: sammy.groen@percuris.nl.

Graag reageren via onderstaand formulier.