werkfit uwv

WerkFit UWV-traject

Ben je door ziekte of arbeidsongeschiktheid voor een langere tijd niet aan het werk geweest? Dan kun je een WerkFit-traject aanvragen bij het UWV. Percuris voert deze WerkFit UWV-trajecten uit.

Wat is een WerkFit UWV-traject?

Een WerkFit UWV-traject is een re-integratietraject waarin mensen die al een lange tijd niet aan het werk geweest zijn, klaargestoomd worden voor de arbeidsmarkt. Een WerkFit-traject is vooral bedoeld voor mensen met een Wajong, WGA- of ZW-uitkering van het UWV.

Een WerkFit-traject kan gevolgd worden door een Naar Werk-traject als je klaar bent om te gaan solliciteren. Percuris kan in opdracht van het UVW beide re-integratietrajecten uitvoeren.

Percuris biedt “WerkFit- trajecten aan voor mensen met een Wajong, WGA- of ZW-uitkering. Heb je interesse in dit traject dan kun je je aanmelden via ons contactformulier. Wij melden dan aan het UWV dat we voor je aan de slag gaan.

Hoe ziet een WerkFit UWV-traject eruit?

Een WerkFit-traject is altijd op maat. Dat betekent dat de jobcoach die je toegewezen krijgt door Percuris met jou aan de slag gaat om te kijken wat je nodig hebt om weer op aan het solliciteren te gaan.

Misschien zie je er tegenop om aan de slag te moeten. Onze jobcoach helpt je met de drie kerncompetities die een WerkFit-traject volgens het UWV zou moeten bevatten: het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit, het in beeld brengen van je arbeidsmarktpositie en het versterken van je werknemersvaardigheden. Hoe ziet dat het er in de praktijk uit?

Wat levert een WerkFit UWV traject op?

  • Ritme & structuur: Een betekenisvolle dag begint met ritme en structuur. Een stevige basis om op terug te vallen wanneer afleiding op de loer ligt.
  • Nieuwe kansen: Samen met uw klant werken we aan het creëren van nieuwe kansen en het optimaal benutten daarvan.
  • Doorzettingsvermogen: Problemen zijn er om op te lossen. Wij leren de klant te leren van tegenslag en er met dubbele kracht tegenaan te gaan.
  • Perspectief: Zonder perspectief is het lastig jezelf te motiveren. Wij bieden de klant een stip op de horizon: een doel om naar toe te werken.
  • Eigenwaarde: Gebrek aan eigenwaarde zorgt voor stilstand. Onze coaches leren de klant zichzelf te zien en te waarderen.
  • Zelfontwikkeling: Kleine stapjes vooruit zorgen voor een positieve modus en geven vertrouwen in de grotere uitdagingen.

En dan?

Heb je een WerkFit UWV-traject gevolgd bij Percuris, dan wordt dit traject doorgaans gevolgd door een Naar Werk-traject. In dit traject helpen we je de ideale baan te vinden, waarin jij uitblinken kunt. Lees meer over dit traject op deze pagina.

Over Percuris

Percuris is een gecertificeerde partner van het UWW voor re-integratie en jobcoaching. Wij zijn ervaren in het uitvoeren van complexe re-integratie-opdrachten, bijvoorbeeld voor mensen met psychische problemen, ADHD of een aan autisme verwante stoornis.

Percuris gelooft in ‘Gewoon doen werkt’. We stimuleren jou je eigen kansen te vergroten. Onze jobcoaches handelen altijd daadkrachtig en resultaatgericht. Daardoor zijn onze re-integratietrajecten succesvol.

Al onze re-integratiediensten worden uitgevoerd door ervaren jobcoaches die in jouw regio wonen en werken. Wij voldoen uiteraard aan alle richtlijnen en eisen van het UWV.